Volg me op facebook Of volg me op Twitter
Max Sipkes
Teksten Recent Contact Verbeeld Oude meuk Links
log in
Parnassia aan Zeek

Wie googelt op strandtent Parnassia aan zee zal geen trek krijgen in het eten. De recensies zijn eenduidig: het is er smerig. Wie het Bloemendaalse strand bezoekt is voor toiletbezoek altijd op dit etablissement aangewezen. En dat is een hele ervaring, met een smerige bijkomstigheid. Vrouwen en meisjes die voor de spiegel staan worden ongemerkt bespied door jongens en mannen die in het mannentoiletl hun handen wassen. De spiegel is er zo een als op het politiebureau staat: een confrontatiespiegel.
Daar was in 2007 wel wat ophef over, zie hieronder. De eigenaar heeft, na protesten, aan de vrouwenkant onbeduidende (Nederlandstalige) stickertjes geplakt met de tekst: dit is een confrontatiespiegel.
Het strand is van de gemeente Bloemendaal. Die schreef niet gelukkig te zijn met de gang van zaken maar er niets aan te kunnen doen. Het plaatsen van nette gemeentelijke toiletten is zo te zien niet overwogen. Dus elke bezoeker van het Bloemendaalse strand wordt gedwongen deze peepshow te ondergaan.

2007: Aan de gemeenteraad van Bloemendaal
2007 Reactie gemeente Bloemendaal
2007 Weird, yes
2007 Strandtent Parnassia in Bloemendaal staat begluren toe
2007 NU.nl: mannen begluren vrouwen vanaf toilet
2007 Vrouwenpower.nl
2007 Vaknieuws: Commotie over doorkijkspiegel op wc
2007 Aan de gemeenteraad van Bloemendaal
2007 Forums.marokko.nl
2008 Column in Trouw
2008 Column NRC

Wie het Bloemendaalse strand bezoekt is voor toiletbezoek altijd aangewezen op strandtent Parnassia. En dat is een hele ervaring. Vrouwen en meisjes die voor de spiegel staan worden ongemerkt bespied door jongens en mannen die in het mannentoilet hun handen wassen. De spiegel is er zo een als op het politiebureau staat: een confrontatiespiegel.

De gemeente Bloemendaal is er niet gelukkig mee, maar kan er niets aan doen. "We denken hier dat de exploitant, de heer Slewe, alleen door negatief commentaar en in uiterste instantie door het teruglopen van zijn klandizie tot inkeer gebracht kan worden". Lees hier de hele reactie

Bij deze onze oproep: ga nooit meer naar die smeerkees van Parnassia aan Zee.

In de film komen voor: Sonja Kagie, Max Sipkes, Fons Stam, Dolly van den Aardweg, Harma Pethke, Pien van den Boogaard en Simone Kleverlaan. Zij gaven allen toestemming voor de opnamen. (juli/augustus 2012).

Protestfilm