Volg me op facebook Of volg me op Twitter
Max Sipkes
Teksten Recent Contact Verbeeld Oude meuk Links
log in
Nachtmerrie
Ik had een nachtmerrie. Het zit zo. Mijn zoon gaat op vakantie en toevallig reed ik gisteren even met zijn auto, die mee moet. Hij stuurde zwaar, vond ik. Geen probleem, zei de zoon die eraan gewend was en wist dat reparatie een hoop zou kosten.
Maar ik ben zijn vader. Stel je voor dat..... merriede de nachtmerrie. Naar de Kwikfit. 'Ik zou er niet mee gaan rijden maar kwa APK mag het'. Toen heb ik de politie gebeld. Die zei ook dat als het kwa APK mag hij geen bekeuring krijgt en verwees me naar de importeur. Die heeft over mijn vraag vergaderd en zei: 'onverantwoord om zo weg te gaan'. Deze reparatie duurt dagen, is duur en dat willen we allemaal ook niet.
Het was inmiddels vrijdag twee uur en zondag is de eerste vakantiedag.
'Ga eens naar....', zei een vriend. Hij beschreef een niet al te opvallende plek in het havengebiedje van Heemstede. Daar ontstond een raar gesprek. Ik stond beneden en sprak met een man die zo te horen ergens boven zat en ook niet vanzelf naar beneden kwam. Maar ik kon het hele verhaal -nachtmerrie-auto-stuur- wel aan hem kwijt.
Hij hoorde het verhaal en kwam de trapje af. Zei: 'ik zou mijn zoon zo niet wegsturen'. Toen gebeurde er een wonder. Hij pakte de telefoon en belde een klant met de teleurstellende mededeling dat diens auto niet op tijd klaar zou zijn 'vanwege een spoedklus'.
Ik kreeg prik in mijn ogen maar denk niet dat hij dat zag. Een paar uur later was de auto klaar. De airco doet het nooit meer maar de auto stuurt zoals je wilt. Honderdzestig euro. Toen zei hij iets heel liefs. 'Je bent een goeie vader'.